"شب یلدا" یادگاری از پیشینه ایران است که خانوادههای ایرانی این شب را با شادمانی و همنشینی جشن میگیرند.
آداب و رسوم این شب به قرنها قبل باز میگردد، شب یلدا یا شب چله یکی از قدیمیترین جشنهای ایرانی است که مثل عید نوروز از تاریخ و پیشینه قدیم ایران به یادگار مانده است؛ شب یلدا در واقع از زمان غروب آفتاب در آخرین روز پاییز یعنی ۳۰ آذر شروع میشود و با طلوع آفتاب در نخستین روز زمستان یعنی اول دی به پایان میرسد؛ این شب از تمام شبهای سال بلندتر است و اجداد ما هر سال آن را جشن میگرفتهاند.
در شب چله یا یلدا، رسوم مختلفی در مناطق ایران مرسوم بوده، اما یکی از مهترین بخشهای آن، تناول تنقلات و خوراکیهای خاص است؛ استفاده از خوراکیها با سلامت بدن افراد مرتبط است و نوع آن خوراک باید با ماهیت و ذات سلامت افراد تناسب داشته باشد؛ برهمین اساس گفتگویی با دکتر حسین روازاده؛ یکی از اساتید طب ایرانی ـ اسلامی ترتیب دادیم تا با بایدها و نبایدهای خوراک این رسم ماندگار بیشتر آشنا شویم.
دکتر روازاده با تاکید بر اهمیت تاریخی و باستانی شب یلدا در میان فارسیزبانان و ریشههای عمیق این رسم کهن اظهار کرد: خاطرم هست قدیمها به این شب بجای یلدا، چله میگفتند و بخاطر ایجاد محفل گرم در خانوادهها و آشنایان زیبایی و خاطرات آن صدچندان بود؛ در کنار مصرف تنقلات، بزرگان شعرخوانی میکردند و قصهها و افسانههای قدیم را برای کودکان و خانوادههایشان باز میگفتند و سنت حفظ آداب و رسوم را سینه به سینه منتقل میکردند؛ تفال به حافظ شیرزای و استخاره با قرآن کریم که برکت زندگی را افزون خواهد کرد، اهم این آداب بود که میکوشیدند به نوباوگان منتقل شود؛ جالب است بدانید که ابوریحان بیرونی از این شب به عنوان میلاد اکبر یاد میکرد که به معنای تولد خورشید است.
حدیثی از امیرالمؤمنین(ع) درخصوص گنجایش فکر + تصویرنوشته
شب ,یلدا ,ایرانی ,یکی ,رسوم ,چله ,شب یلدا ,این شب ,یکی از ,این رسم ,است و
درباره این سایت