محل تبلیغات شما
درمطلب زیر درباره پنج نفری بخوانید که دعایشان به استجابت می‌رسد.

 عَنْ عیسىَ بْنِ عَبْدِاللّهِ الْقُمّى قالَ: سَمِعْتُ أبا عَبْدِاللّه علیه السلام یَقُولُ: ثَلاثَةٌ دَعْوَتُهُمْ مُسْتَجابَةٌ: ألْحاجُّ فَانْظُرُوا کَیْفَ تَخْلُفُونَهُ، وَالْغازى فى سَبیلِ اللّهِ فَانْظُرُوا کَیْفَ تَخْلُفُونَهُ، وَالْمَریضُ فَلا تُغیظُوهُ وَلا تُضْجِرُوهُ ۱».

عیسى بن عبداللّه قمى از حضرت صادق علیه السلام روایت مى کند: سه دسته اند که دعایشان مستجاب است:

آن کس که به حج رود، پس دقت کنید که با بازماندگانش چگونه رفتار مى کنید، آن که به جهاد در راه خدا رود، پس مواظب رفتارتان با بازماندگانش در غیاب او باشید، سوم بیمار و مریض، پس او را به خشم نیاورید و دلتنگش نکنید مبادا به شما نفرین کند»؛ و نیز حضرت مى فرماید:

پدرم فرمود: پنج دعا است که از پیشگاه حضرت حق برنگردد؛ دعاى رهبر و پیشواى عادل، دعاى ستمدیده که خدا در حقش فرموده، هر آینه انتقامت را مى گیرم اگر چه پس از زمانى باشد، دعاى فرزند صالح براى پدر و مادر، دعاى پدر صالح براى فرزند، دعاى مؤمن براى برادر مؤمن در پشت سر او که خدا فرماید:

براى تو باد مانند آن ۲».

چه کسى دعایش مستجاب نمى شود؟

امام صادق علیه السلام مى فرماید:

چهار کس هستند که دعایشان به اجابت نرسد.

۱- مردى که در خانه خود نشسته و مى گوید: خدایا! به من روزى برسان، به وى گفته مى شود: آیا به تو دستور نداده ام که دنبال روزى بروى؟

۲- مردى که زنى دارد و براى راحت شدن از آزار غیر قابل تحمل زن به زن نفرین کند که به او گفته شود: اختیار طلاق و رها کردن او به دست توست، اینجا جاى دعا نیست.

۳- مردى که مالى روزى او شده و او آن را از بین برده و فاسد کرده و اکنون مى گوید: خدایا! به من روزى ارزانى ده. به او گفته مى شود: آیا به تو دستور میانه روى ندادم؟ آیا به تو دستور اصلاح مالت را ندادم؟ سپس حضرت به آیه ۶۷ سوره فرقان ۳» استشهاد کرد ۴».

۴- مردى که مالى را بدون شاهد و گواه به دیگرى وام دهد، سپس به انکار مدیون برخورد کند و براى دریافت طلب از مدیون منکر به درگاه خدا رد کند و از او استمداد جوید که به او گفته شود: آیا به تو دستور ندادم به هنگام دادن وام شاهد بگیر ۵»؟

این بود مسائلى در آداب دعا که بر دعا کنندگان رعایتش لازم است و اگر انسانى در رعایت این مسائل کوتاهى کند، به راستى نباید توقع استجابت دعایش را از حضرت حق داشته باشد.

امام صادق علیه السلام در جمله اول روایت باب دعا مى فرماید:

شرایط و آداب دعا را توجه کن و دقت داشته باش که از پیشگاه که مى خواهى و چگونه مى خواهى و براى چه مى خواهى؟

دعا کننده در درجه اول باید نسبت به حضرت او داراى معرفت باشد و ثانیاً به کیفیت دعا آگاهى داشته و بداند براى چه دعا مى کند، آیا براى چیزى که به مصلحت دنیا و آخرت اوست، یا چیزى که خیرى برایش ندارد.

حدیثی از امیرالمؤمنین(ع) درخصوص گنجایش فکر + تصویرنوشته

معنای بزرگواری از منظر امام حسن(ع) + تصویرنوشته

طرز تهیه سوپ خوشمزه برای روز‌های سرد

مى ,دعا ,براى ,حضرت ,تو ,دعاى ,که به ,آیا به ,علیه السلام ,به تو ,مردى که ,فَانْظُرُوا کَیْفَ تَخْلُفُونَهُ،

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ورق کابینت MDF neuhearriver Davis's notes مشاغل اصفهان ithlinibi کیمیا 1800 rioblacjuncsound utthrowciamon كركوندیها svobsorichcons